Цените на газа в Европа в петък достигнаха нов рекорд

...
Цените на газа в Европа в петък достигнаха нов рекорд
Коментари Харесай

Нов рекорд на газовата цена в Европа след пожар в завод на Газпром

Цените на газа в Европа в петък доближиха нов връх на фона на повреда в завода на " Газпром " в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг предходния ден. Така цената на септемврийския фючърсен контракт в газовата борса и хъб TTF в Нидерландия надвиши 540 $ за хиляда кубически метра, съобщи TACC.

Стойността на фючърсите на газ приближи 545 $ за 1000 кубически метра, което е растеж от растеж от 3.36% по отношение на четвъртък.

Преди ден избухна пожар в завода на " Газпром " за подготовка на кондензат за превоз край Нови Уренгой в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. Той е локализиран, няма потърпевши. Работата на обекта обаче е спряна, както и подаването на кондензат.

Заводът принадлежи на OOO „ Газпром преправка “ и е главният производител на висококачествени артикули от преработката на въглеводороди в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг.

На фона на повредата в централата, изпомпването на газ по газопровода " Ямал-Европа " е спаднало на половина предходната нощ, само че в този момент е достигнало до 3/4 от потенциала му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР