Цените на газа в Европа поставиха днес нов рекорд след

...
Цените на газа в Европа поставиха днес нов рекорд след
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа с нов рекорд след авария в завод на Газпром

Цените на газа в Европа сложиха през днешния ден нов връх след повредата в цех на " Газпром " в Ямало-Ненецкия самостоятелен регион, провокирана от пожар през нощта на 5 август, съобщи ТАСС.

Така цената на септемврийските фючърси за газа в нидерландския хъб Те Те Еф (TTF) надвиши 540 $ за 1000 кубични метра, съгласно данните на Лондонската междуконтинентална борса (ICE), отбелязва Българска телеграфна агенция. В пика си в днешната търговия цената на фючърсите на газа доближи близо 545 $ за 1000 кубични метра. Към момента газът е поскъпнал с 3,36 % по отношение на котировките при вчерашното закриване на търговията.

Вчера избухна пожар в завода на Газпром край Нови Уренгой за подготовка на полутечен газ за превозване до Европа. Той бе локализиран и няма потърпевши. Работата на обекта обаче бе спряна, както и подаването на газ. Заводът е благосъстоятелност на дъщерната компания " Газпром преправка " и е главен производител на висококачествени артикули за преправка на въглеводородни първични материали в Ямало-Ненецкия самостоятелен регион.
Заради повредата изпомпването на газ по газопровода " Ямал-Европа " понижа над двойно, само че сега е на половина възобновено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР