Цените на газа на европейския пазар за първи път от

...
Цените на газа на европейския пазар за първи път от
Коментари Харесай

Цените на газа в Европа надхвърлиха три хиляди долара за хиляда кубически метра

Цените на газа на европейския пазар за първи път от началото на март пробиха летвата от три хиляди $ за хиляда кубически метра, съгласно лондонската борса.

При откриването на търговията септемврийските фючърси (на показателя на най-големия европейски хъб ТТФ) скочиха до 2800 $, търгуваха се за 2921 $ до 11:07 московско време, а 12 минути по-късно доближиха 3022,4 $, добавяйки 19% към цената на разплащания на предходния търговски ден.

Котировките за газ са наранени главно от изказването на „ Газпром “, че от 31 август до 2 септември газопроводът " Северен поток " ще бъде спрян за планов ремонт на единствения работещ газопомпен елемент в компресорната станция " Портовая ".

Европейският газов пазар претърпява обилни съмнения към този момент повече от година. Експертите отдадоха покачването на цените на лимитираното предложение от главните снабдители, ниската претовареност на подземните складове и високото търсене на полутечен природен газ в Азия.

Освен това, след началото на военната спецоперация в Украйна, износът на съветски газ доста понижа: доста понижиха доставките по „ Северен поток “ и през украинската газотранспортна система, а газопроводът „ Ямал-Европа “ изцяло спря. Това предизвика ново повишаване и на 7 март цената на газа сложи исторически връх - 3892 $ за хиляда кубически метра.

Сега Европа продължава да бъде под напън заради продължаващото напрежение с съветския експорт. Ситуацията се въздейства и от жегите, открити в региона, заради което производството на електрическа енергия от различни източници понижава.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР