Цените на енергията във Великобритания ще се увеличат с над

...
Цените на енергията във Великобритания ще се увеличат с над
Коментари Харесай

Сметките за електроенергия във Великобритания ще скочат с 80%

Цените на силата във Англия ще се усилят с над 80 % за средностатистическото домакинство, откакто енергийният регулатор Ofgem разгласи, че от 1 октомври горната граница на цените ще нарасне от 1 971 паунда на 3 549 паунда годишно.
Новата горна граница дефинира оптималната цена, която доставчиците на сила могат да начисляват за единица гориво сред октомври и декември, и отразява разноските за закупуване на сила на пазара на едро и доставката й до семействата. Главният изпълнителен шеф на Ofgem Джонатан Бреърли съобщи, че чака след този интервал горната граница на цените да се увеличи още веднъж, което ще усили натиска върху разноските за живот, с които се сблъскват семействата във Англия.
В изявление за предаването Today на Би Би Си минути след известието на Ofgem, Brearley съобщи: " Приемаме, че има забележителен напън върху цените, освен от през днешния ден, само че и през януари и вероятно през идната година. " Той не уточни доколко е евентуално цените да продължат да скачат, само че сподели: " Това, което не вършим, е да даваме числа, тъй като нещата се трансформираха доста. "
Бреърли призна, че внезапното повишаване на цените на силата, провокирано значително от войната на Русия в Украйна, ще докара до обилни усложнения през зимата и прикани новия министър-председател и неговия кабинет да дадат " незабавен отговор ".
" Това е оттатък опциите на регулатора и промишлеността да се оправят с него ", сподели Бреърли пред Би Би Си. " Министър-председателят с неговия или нейния министерски екип ще би трябвало да работи незабавно и уверено, с цел да се оправи с това. "
Членовете на английската Консервативна партия сега са в развой на избор на нов водач, който да размени Борис Джонсън - и да стане идващият министър-председател, като спечелилият ще бъде разгласен на 5 септември. Лиз Тръс и Риши Сунак са двамата претенденти в конкуренцията за висшия пост.
Канцлерът Надим Захауи съобщи, че знае, че по-високата горна граница ще " провокира стрес и безпокойствие за доста хора ". Захауи добави, че " помощта идва ", акцентирайки поредност от ограничения, които настоящето държавно управление е удостоверило.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР