Цените на електроенергията на свободния пазар постави на изпитание общи,

...
Цените на електроенергията на свободния пазар постави на изпитание общи,
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Нямаше дебат при гласуването на промените в Закона за енергетиката

Цените на електрическата енергия на свободния пазар сложи на тестване общи, читалища, учебни заведения, детски градини, лечебни заведения и църкви. Всички те изпитват усложнения, даже и неспособност да си платят сметките в зимните месеци. Парламентът пък наложи мораториум върху цените за битово ползване на ток. Прие и промени в Закона за енергетиката в търсене на решения за преодоляване на рецесията.



Още в метода, по който този законопроект потегли да влиза, имаше нещо изключително. Ние от “Възраждане” бяхме внесли законопроект по същата тематика, който отлежаваше в чекмеджето един месец, а когато ръководещата коалиция внесе техните оферти за понижаване състава на КЕВР и разширение на компетенциите на членовете, той влезе за три дни на комисия дружно с нашия законопроект. Разбира се, в пленарна зала нашият не влезе, това разяснява в “Денят започва” депутатът от “Възраждане” Искра Михайлова в отговор на въпрос за какво тяхната парламентарна група не поддържа измененията в Закона за енергетиката. По думите й ръководеща коалиция не е предоставила и стопански причини за предложенията си, съвсем не е имало спор.

Съмнението към метода, по който се случват нещата, и последващото предложение на ГЕРБ-СДС номинации за КЕВР да се вършат неправителствени организации, от работодателски организации, в това число от президента - изглеждаше като че ли от двете страни на залата се подмята топката кой и какво да владее. Ние от “Възраждане” не намерихме мястото си в тъкмо подобен спор, добави Михайлова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР