Цените на едро в Русия, на които магазините купуват техника

...
Цените на едро в Русия, на които магазините купуват техника
Коментари Харесай

Заради отслабването на рублата в Русия скочиха цените и на техниката

Цените на едро в Русия, на които магазините купуват техника от компаниите, единствено за една седмица са се нараснали приблизително с 8-10%. Това заяви съветското издание „ Комерсант “, като се базира на локалните търговци на дребно. Всичко става по-скъпо: както „ паралелното “ съоръжение, по този начин и публично импортираното, да вземем за пример от Китай. Магазините са принудени да покачват цените, защото самите те би трябвало да харчат повече, с цел да запълнят складовете си с нови артикули. Прогнозите на търговците са, че през идната седмица техниката ще нарастне с още 5%.

Чуждестранните компании покачват цените си, защото рублата отслабва по отношение на $ и еврото: от началото на април доларът е поскъпнал с 4 рубли, а еврото – с 6 рубли. Всички покупко-продажби сред съветските търговци на дребно и компании се подписват в долари и евро, тъй че крайната цена на оборудването се усили и продълбава да се усилва.

Търговците на дребно означиха, че покачването на цените е засегнало съвсем всички категории уреди, като най-забележимо е било в категорията на климатиците и тв приемниците. При битовата техника най-вече са поскъпнали хладилниците.

Доста ненадейно са скочили цените на редица модели смарт телефони на Xiaomi и realme. Руските консуматори разясняват, че към този момент в AliExpress всичко е умерено, няма промени и към сегашния миг е най-добре новия смарт телефон да бъде закупен точно от тази комерсиална платформа. Но би трябвало да се чака много дълго, а и не се знае дали AliExpress също няма да вдигне цените, тъй като съветската рубла се обезценява и по отношение на китайския юан.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР