Цените на двата основни сорта петрола в последния работен ден

...
Цените на двата основни сорта петрола в последния работен ден
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в последния работен ден на седмицата

Цените на двата съществени сорта петрола в последния работен ден от седмицата - петък, 23 август се покачват, само че ще останат на минус и то за втора поредна седмица още веднъж заради данните за едва търсене от страна на Китай и упованията за стягане на паричната политика от Съединени американски щати.  В четвъртък преди затварянето Сега пазарите са в очакване на изявлението на шефа на Федералния запас в границите на икономическия симпозиум Джаксън Хоул.

Стойността на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание пораства с 0,42 $ или с 0,50% до 83,78 $ за барел. В четвъртък цената по тези контракти нарастнаха с 0,15 $ или с 0,2% до 83,36 $ за барел.

Цената на фючърсите за октомври за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се усилва до 79,49 $ за барел – растеж от 0,44 $ или с 0,56 %.  При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се усили с 0,16 $ или с 0,2 на 100 до 79,05 $ за барел.

Според данните на статистика, през тази седмица цената на Brent е поевтиняла с 1,4%, а на WTI – с 2,4%.

В изявление за Bloomberg анализаторът от Citigroup Ед Морз разяснява в четвъртък, че на главните страни членки на ОПЕК евентуално ще се наложи още повече да свият производството на нефт, защото някои от страните, изпитващи усложнения с добива през последните години са почнали да го усилват.

Според изчисленията на Citigroup, страни като Ирак, Иран, Либия и Венецуела ще усилят производството си с 900 хил.барела дневно през тази година. В резултат на Саудитска Арабия и на други страни от ОПЕК ще се наложи да свият още производството, а това може да има съществени последствия за тях, разяснява специалистът.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР