Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта засилиха

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта засилиха
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след публикуване на данните за запасите в САЩ

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда вечерта ускориха наклонността си за спад след публикуването на данните за покачването на запасите от горива в Съединени американски щати, сочат данните от търговията.

Януарските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се намаляват до 82.81 $ за барел, което е спад с 1,97 $ или с 2,32 %.

Фючърсите за декември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) поевтиняват до 81,53 $ за барел – спад с 2,62 $ или с 3,11 %.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са нарастнали с 1002 хиляди барела – до 435,103 млн. барела, сочат данните от месечния доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Резервите от бензин са спаднали с 1555 хиляди барела и съставляват 212,703 млн.барела.

Търговските ресурси от дестилати са се намалили с 2613 хил.барела, достигайки 124,509 млн. барела.

Влияние върху петролните котировки оказва и усилването на $ по отношение на международните валути. Освен това анализаторите не изключват и вероятността за по-силно въздействие на Съединени американски щати върху цените на петрола като обръщат внимание на следващия формален апел към ОПЕК+ за увеличение на добива.

По-рано EIA разгласява прогнозата си за търсенето, цените на петрола и добива на горива в Съединени американски щати. В отчетът си EIA не обяснява дали администрацията на Байдън ще прибегне до ограничения, ориентирани към намаление на цените. Въпреки това не изключваме освобождението на нефт от стратегическия запас, изключително в случай че цените останат на толкоз високи равнища “, цитира организация Market Watch, думите на анализатора Warren Patterson от ING.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР