Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта ускориха

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта ускориха
Коментари Харесай

Цените на петрола ускориха ръста си в сряда вечерта

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда вечерта форсираха растеж до 2 % в сряда вечерта след публикуването на данните за запасите от горива в Съединени американски щати, а цената на петрола вид Brent съумя да се увеличи, въпреки и малко над 90 $ за барел. Това се случва за пръв път от октомври 2014 година, сочат данните от търговията.

Цената на мартенските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачва с 1,81 $ или с 2,15 % и доближава до равнище от 90,10 $ за барел. Цената на априлският фючърси за Brent нарастват с 2,05 $ до 88,97 $ за барел.

Фючърсите за месец март за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват до 87,48 $ за барел, увеличавайки се с 2,19 %.

По-рано организацията за енергийна информация (EIA) към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати разгласява данните за запасите от горива в Съединени американски щати.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 2377 хиляди барела – до 416,19 млн. барела, сочат данните от седмичния доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Стоковите запаси от бензин са нарастнали с 1297 хиляди барела и съставляват 247,928 млн. барела.

Търговските ресурси от дестилати спадат с 2798 хиляди барела, достигайки 125,154 млн. барела.

Пазарите са в очакване на решението на ОПЕК+ на идващото съвещание, което би трябвало да се състои на 2 февруари, поради разпространяването в света на варианта „ омикрон “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР