Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта се

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта се
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след данните на EIA за нивото на запасите от горива

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда вечерта се намаляват вследствие на данните за равнището на запасите от нефт в Съединени американски щати. Тази заран Brent и WTI стартираха с покачване, като Brent съумя да доближи 68,8 $ за барел, а WTI – 65.29 $ за барел.

Майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се намаляват с 0,64 $ или с 0,94 % до 67,75 $ за барел.
Фючърсите за април за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спадат с 0,47 $, или с 0,73 % до 64,33 $ за барел.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 2,4 млн. барела, съгласно седмичния доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати. Стоковите запаси от бензин са нарастнали с 472 хиляди барела, а тези на дестилати са скочили с 255 хиляди барела.

В същото време Международната организация по енергетика (МАЕ) увеличи прогнозата си за растежа на международното търсене на нефт през 2021 година. със 100 хиляди барела дневно до 5,5 млн. барела дневно. Световното търсене през тази година ще доближи до 96,5 млн барела дневно, възстановявайки към 60 % от размерите, изгубени вследствие на пандемията през 2020 година, обявиха специалистите от организацията.

МАЕ заяви, че международните доставки на нефт през февруари са спаднали с 2 млн. барела дневно до 9,1 млн. барела дневно вследствие на внезапното намаляване на добива в Съединени американски щати и спомагателното непринудено ограничаване на добива от Саудитска Арабия в границите на договорката ОПЕК+.

В краткосрочната си прогноза за месец март EIA оповестява, че чака цените на вид Brent да доближат приблизително 64 $ за барел през второто тримесечие на 2021 година и по-късно да паднат под 60 $ за барел през 2022 година По-високите цени на петрола през март и април са на първо място резултат от по-ниското произвеждане на недопечен петрол от членовете на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и страните сътрудници (ОПЕК +), както беше оповестено на срещата им на 4 март, написа EIA.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР