Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта поскъпват,

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта поскъпват,
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават на международните пазари

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда вечерта нарастват, заради понижаване на опасенията за търсенето на горива в света вследствие на позитивните вести за имунизацията против COVID-19, а също по този начин и поради упованията за отсрочване от ОПЕК+ на плануваното нарастване от началото на идната година на добива на нефт.

Януарските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се усилват с 1,02 % до 44,2 $ за барел. По-рано в границите на търговията Brent доближи до 44,82 $ за барел.

Фючърсите за декември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват с 0,62 % до 41,69 $ за барел. Преди това в границите на търговията WTI се увеличи за малко до 42,43 $ за барел.

Министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ във вторник разиска обстановката на пазара на нефт на фона на втората вълна от ковид. Според формалните известия рекомендации не са направени. Министъра на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бен Салман заяви на конференция, че остава отворен въпроса във връзка с бъдещото решение на ОПЕК+. Очаква се то да бъде взето на съвещанието на 1 декември, като не се изключва нито един вид.

В поддръжка на котировките се оказаха и известията в медиите, че имунизацията на Pfizer и BionTech е посочила успеваемост от 95 % и до дни ще бъдат импортирани документите за лиценз от регулаторните органи на Съединени американски щати.

Върху пазара обаче въздействие като задържащ фактор са данните за запасите от горива в Съединени американски щати.

Според данните от седмичния доклад на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали със 769 хиляди барела – до 489,475 млн. барела, сочат данните от седмичния доклад на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Резервите от бензин са се нараснали с 2611 хиляди барела – до 227,967 млн. барела.

Търговските ресурси от дестилати са спаднали с 5216 хиляди барела, достигайки 144,073 млн. барела.

Добивът в Съединени американски щати през предходната седмица, съгласно данните е бил от порядъка на 10,9 млн. барела дневно, увеличавайки се с 0,4 млн. барела дневно. Средно за последните четири седмици добивът на нефт е достигал до равнището от 10,75 млн. барела дневно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР