Цените на двата основни сорта петрол в сряда сутринта, 30

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда сутринта, 30
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда сутринта, 30 август се усилват в границите на утринната търговия след регистрирания растеж ден по-рано.

Цената на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е 85,74 $ за барел, което е с 0,25 $ или с 0,29% над равнището при затваряне на предходната сесия. Във вторник цената по договорите за този вид набъбна с 1,04 $ или с 1,3 % до 85,49 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачва с 0,38 $ или с 0,47 % и е на равнище от 81,54 $ за барел. Във вторник договорите за вид WTI нарастнаха с 1,06 $ или с 1,3 на 100 до 81,16 $ за барел.

Участниците на пазара реагират на данните на Американския институт за нефт (API) и наблюдават тропическата стихия „ Идалия “. Според оповестения доклад през предходната седмица запасите на нефт в Съединени американски щати са спаднали с 11,5 млн. барела дневно.  По-късно се чака и издание на формалните данни на Министерство на енергетиката за равнището на запасите от горива в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР