Цените на двата основни сорта петрол в сряда, 24 април

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда, 24 април
Коментари Харесай

Цените на петрола забавят ръста си от сутринта

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда, 24 април се покачват едва след уверения растеж ден по-рано, сочат данните от търговията.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание е на равнище от 88,57 $ за барел, което е покачване с 0,15 $ (0,17%) по отношение на цената при затваряне на предходната търговия. Във вторник тези контракти се покачиха с 1,42 $ (1,6%) до 88,42 $ за барел.

Фючърсите за юни петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 83,52 $ за барел – нарастване с 0,16 $ (0,19 %)  спрямо търговията във вторник. При предходната търговия цената по договорите за този вид набъбна с 1,46 $ (1,8%) до 83,36 $ за барел.

В центъра на вниманието на участниците на пазара остава обстановката в Близкия изток. Очакват се и данните за равнището на запасите от нефт в петролни артикули в Съединени американски щати. Според данните на Американския институт за нефт, оповестени по-рано запасите от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 19 април са се намалили с 3,23 млн. барела.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР