Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола забавят темповете си на ръст

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия в четвъртък, 14 март се покачват едва след забележителния скок ден по-рано.

Запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са спаднали за пръв път от седем следващи седмици, което е симптом за увеличеното търсене на горива, означават от Trading Economics. Сред факторите за растеж на котировките е и запазващото не геополитическо напрежение в Близкия изток, офанзивата украински дронове, блъснали съветска рафинерия и продължаването на рестриктивните мерки при добива на нефт от ОПЕК+, прибавят от MarketWatch.

Цената на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 84,12 $ за барел, което е с 0,09 $ (0,11 %) над цената при затваряне на предходната сесия. В сряда договорите за този вид се покачиха с 2,11 $ (2,6%) до 84,03 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) тази заран пораства с 0,05 $ (0,06%) – до 79,77 $ за барел. При затваряне на предходната сесия цената по договорите за този вид набъбна с 2,16 $ (2,8%) – до 79,72 $ за барел.

Според данните на EIA, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са спаднали с 1,54 млн. барела, което на фона на предварителните отзиви на специалистите, залагащи на растеж от 1 млн. барела е ненадейно. Резервите от бензин са спаднали с 5,66 млн. барела при прогноза на анализаторите за понижение с 2,2 млн. барела, а на дестилати са се нараснали с 888 хиляди барела при предстоящо намаляване от 1,05 млн. барела.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР