Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта се

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта се
Коментари Харесай

Петролът стартира с понижение на цените от над 1%


Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник сутринта се намалява с над 1 %, поради опцията за повишение на добива от страна на Саудитска Арабия в отговор на молбата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от края на предходната седмица, сочат данните от търговията.
Тази заран цената на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се намалява с 1,25 % до 78,25 $ за барел.

Фючърсът за август за петрола вид WTI понижава с 1,008% до 73,41 $ за барел.
Петролният пазар в понеделник към момента реагира на новината към Саудитска Арабия. През предходната седмица в своя Twitter президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа, че краля на Саудитска Арабия Салман бен Абдел Азиз Ал Сауд се е съгласил с предлагането за нарастване на добива на нефт в границите на 2 млн. барела. По-късно от Белия дом коригираха изказването на президента, като прецизираха, че кралят единствено е удостоверил опцията за потреблението на запасите за рандеман при положение, че това е належащо.

Влияние върху пазара оказва обстановката към Иран и възобновяване на американските наказания. В неделя бе обявено, че ръководещите в страната имат стратегия, посредством която да се опълчват на проектите на Съединени американски щати и която обезпечава опция Иран да продава нефт на нужното й равнище.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР