Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта продължават

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта продължават
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават незначително в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта не престават да се намаляват, въпреки и незначително  и се готвят да завършат на минус за втора поредна седмица, което се дължи на спад на оптимизма на участниците на пазара във връзка с търсенето от страна на Китай, повишението на лихвите на централните банки, а също  и на регистрираният по-рано през седмицата растеж на запасите от горива в Съединени американски щати.

Стойността на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се намалява с 0,02 $ или с 0,02 % до 82,15 $ за барел по отношение на предходната сесия. При търговията в четвъртък вид Brent поевтиня с 0,67 $ или с 0,8 % до 82,17 $ за барел.

Цената на договорите за месец март за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX)  е на равнище от 75,82 $ за барел, което е с 0,06 $ или 0,08 % под цената на предходната търговия.  При затварянето на сесията ден по-рано този вид се намали с 0,53 $ или с 0,7 % до 75,88 $ за барел.

Наблюдателите на пазара последователно стартират да се отхвърлят от оптимистичните си упования, на които залагаха задоволително дълго за търсенето на петрола от страна на Китай. Сега този оптимизъм стартира да се  отдръпва и на негово място се настаняват песимистичните упования поради повишението на лихвите от страна на централните банки.

Наблюдателите на пазара са в очакване и на влизането в действие на ембаргото на Европейския съюз за доставките на съветски нефтопродукти в комбиниране с таван на цените. Сега самите участници на пазара са в очакване на следствията от това решение. Експертите, които преди отдаваха по-голямо значение на тези дейности в този момент считат, че това няма да е решителен фактор, само че основава неустановеност на пазара, изключително в случай че се гледа в комбиниране с други стъпки. Като цяло те към момента остават разграничени.  
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР