Цените на двата основни сорта петрол в петък, 8 септември

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък, 8 септември
Коментари Харесай

Цените на петрола бележат лек спад в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в петък, 8 септември се намаляват и задоволително интензивно, след записания още ден по-рано спад.

Цената на ноемврийските фючърси з петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 89,52 $ за барел, което съставлява спад с 0,40 $ (0,44%) по отношение на предходната търговия. При затваряне на сесията в четвъртък договорите поевтиняха със забележителните 0,68 $ или 0,8% до 89,92 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI за октомври на нюйоркската борса (NYMEX) спада до 86,38 $ за барел – с 0,49 $ (0,56%). Цената по договорите за този вид в четвъртък се намали с 0,67 $ (0,8%) до 86,87 $ за барел.

Пазарът прави оценка данните за равнището от запасите от горива в Съединени американски щати. Според известието на министерство на енергетиката на страната, през предходната седмица те са се намалили с 6,31 млн. барела. Резервите от бензин са спаднали с 2,67 млн. барела, до момента в който тези на дестилати са се нараснали с 679 хил.барела.

Наблюдатели, представени от интернационалните организации разясняват, че сегашния спад на запасите от горива в Съединени американски щати е симптом за стабилно вътрешно търсене от страна на най-голямата стопанска система в света.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР