Цените на двата основни сорта петрол се увеличават с над

...
Цените на двата основни сорта петрол се увеличават с над
Коментари Харесай

Цените на петрола са на тримесечен пик

Цените на двата съществени сорта нефт се усилват с над 1,1 % в сряда като съумяха да доближат оптималното равнище за последните два месеца след издание на данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите от горива.

Стойността на фючърсите за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нараства до 69,57 $ за барел, което е покачване с 1,02 $ или с 1,49 %. По-рано Brent се увеличи до 69,85 $ за барел.

Договорите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) доближават до 66,31 $ за барел, увеличавайки се с 1,03 $ или с 1,58 %. По-рано в границите на търговията WTI доближи до 66,55 $ за барел.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са спаднали с 426 хиляди барела, сочат данните от седмичния доклад на министерство на енергетиката на страната. Стоковите запаси от бензин са се нараснали с 378 хиляди барела. Търговските ресурси от дестилати са се намалили с 1,73 млн. барела.

Участниците на пазара преценят и новините, отнасящи се до системата от тръбопроводи Colonial Pipeline Co., която е главен източник за доставката на бензин, дизелово гориво и керосин за източното крайбрежие на Съединени американски щати. Тръбопроводната система Colonial, която бе принудена да спре да работи спре предходната седмица поради хакерска офанзива би трябвало да възвърне активността си до края на тази седмица. Недостигът на горива обаче се усеща в източните щати на Съединени американски щати, а нефтопреработващите компании от Мексиканския залив би трябвало да лимитират производството си, защото нямат опция да насочат към купувачите задоволително горива. Някои от нефтопреработващите компании са наели танкери за предпазване на остатъка от петролни артикули.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР