Цените на двата основни сорта петрол се повишават умерено в

...
Цените на двата основни сорта петрол се повишават умерено в
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт се покачват умерено в границите на утринната търговия в петък, след слабия спад ден по-рано, което обаче не попречи котировките да приключват на плюс втори следващ месец.

Цената на фючърсите за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се покачват до 82,22 $ за барел, което е нарастване с 0,31 $ (0,38%) по отношение на цената при затваряне на предходната търговия. В четвъртък договорите за този вид се намалиха с 0,24 $ (0,3 %) до 81,91 $ за барел.

Фючърсите за април за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX)  се котират при цена от 78,50 $ за барел – нарастване с 0,24 $ или 0,31%.  При затварянето на предходната търговия цената по договорите за този вид се намали с 0,28 $ (0,4%) до 78,26 $ за барел.

През февруари цената на Brent се е повишила с 2,3%, а на WTI – с 3,2 %, без значение от другите фактори, оказващи въздействие върху пазара, означават наблюдаващите. Според тях, ценовите равнища остават в много необятен диапазон, за компенсирането, на който е нужен нов фундаментален тласък.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР