Цените на двата основни сорта петрол се понижават слабо в

...
Цените на двата основни сорта петрол се понижават слабо в
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт се намаляват едва в границите на утринната търговия на 9 февруари след скока с над 3% при предходната сесия.

Стойността на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание на данните понижава до 81,48 $ за барел, което е намаляване с 0,15 $ (0,18%)  спрямо предходната търговия. В четвъртък договорите за този вид се покачиха с 2,42 $ (3,1%) до 81,63 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI за месец март на нюйоркската борса (NYMEX) спадат до 76,14 $ – спад с 0,08 $ или 0,10%. При затваряне на предходната сесия цената по договорите за вид WTI набъбнаха с 2,36 $ (с 3,2%) до 76,22 $ за барел.

Цените на петрола през тази седмица завършваха с растеж при всяка от сесиите, а основен фактор за поддръжка беше геополитическото напрежение и в частност ескалацията в връзките сред Съединени американски щати и Иран, отбелязва анализатора от Schneider Electric Роби Фрейзър, представен от Market Watch.

Както Brent, по този начин и WTI през тази седмица нарастнаха с над 5% поради засиленото напрежение в Близкия изток. Съединени американски щати и съдружниците не престават да нанасят удари против хутите в Йемен, а вярата за помирение сред Израел и ХАМАС останаха неоправдани. На този декор участниците на пазара залагат на опазване на геополитическите опасности за по-дълъг интервал.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР