Цените на двата основни сорта петрол се понижават слабо в

...
Цените на двата основни сорта петрол се понижават слабо в
Коментари Харесай

Цените на петрола забавят ръста си

Цените на двата съществени сорта нефт се намаляват едва в границите на утринната търговия на 25 май, четвъртък. Стойността на двата сорта по време на сесията ден по-рано набъбна след публикуването на данните за внезапния спад на запасите от горива в Съединени американски щати.

Според данните на EIA към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, запасите от нефт през предходната седмица (12 – 19 май) са спаднали с 12 456 хиляди барела до 455,168 млн. барела.

Стоковите ресурси от бензин са се свили с 2053 хиляди барела – до 216,277 млн. барела, а комерсиалните запаси от дестилати са спаднали с 561 хиляди барела, достигайки до 105,672 млн. барела.

На този декор наблюдаващите на пазара регистрират, че търсенето на нефт остава високо, без значение от данните за намаляване на международната стопанска система.

Стойността на фючърсите за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание понижава до 78,18 $ за барел, което съставлява спад с 0,18 $ или 0,23 % по отношение на цената при затваряне на предходната търговия. В сряда договорите за този вид нарастна с 1,52 $ или с 2% до 78,36 $ за барел.

Цената на юлските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) по отношение на предходната сесия понижава до 74,03 $ за барел – минус 0,31 $ или 0,42 %. При затварянето на търговията в сряда цената по тези контракти се увеличи с 1,43 $ или с 2% до 74,34 $ за барел.

Пазарът е под напън и поради продължаващата липса на съглашение за повишение на тавана на държавния дълг на Съединени американски щати. Министърът на финансите на страната Джанет Йелън преди ден още веднъж подсети, че средствата на ведомството по всяка възможност ще бъдат изчерпани през месец юни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР