Цените на двата основни сорта петрол се понижава съществено по

...
Цените на двата основни сорта петрол се понижава съществено по
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават

Цените на двата съществени сорта нефт се намалява значително по време на търговията в четвъртък в резултата на новината за възобновяване на работата на тръбопровода Colonial в Съединени американски щати, а също по този начин и вследствие на известията за обстановката с COVID-19 в Индия.

Големият петролопровод на Съединени американски щати се връща към обичаната си работа след хакерската атака, която докара до прекратяване на неговата употреба за пет дни, показва организация Bloomberg. Операторът на петролопровода Colonial Pipeline Co. възобнови доставките си в сряда.

Стойността на юлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се намалява до 67,02 $ - с 2,30 $ или с 3,32 % в съпоставяне със затварянето на търговията при предходната сесия.

Фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) е на равнище от 63,62 $ и се намалява с 2,46 $ или с 3,72 % в съпоставяне със затварянето на предходната сесия.

Ценовите равнища остават прекомерно динамични все още на издание на информацията.

Както означават анализаторите възобновяване на работата на тръбопровода Colonial е началото на края на рецесията, само че възстановяване на обстановката се чака едвам откакто стартира регулярното зареждане на бензиностанциите и се успокои пазарът на дребно. Както означават наблюдаващите на пазара до някои от южните региони на Съединени американски щати гориво не е доставяно от сряда. Според S&P Global Platts “паническото изкупуване “ на горивата даже в такива региони, до които не доближават доставките на Colonial ускорява недостига. Резултатите от тази седмица сочат, че има възможност запасите от бензин в североизточната част на страната да спаднат до петгодишен най-малко.

Влияние върху пазара оказва и обстановката с COVID-19 в Индия. Броят на инфектираните с ковид остава висок, а това се отразява отрицателно на потреблението на горива в района, означават специалистите от MarketWatch. Данните на консултантската компания сочат, че потреблението в страната през април е спаднало с 9, 4 % спрямо април, което отразява въздействието на рецесията с ковид върху третият по величина максимален вносител на петрол в света.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР