Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след новините на ОПЕК+ за добива

Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се покачват на фона на известията за това, че мониторинговата комисия на ОПЕК+ (JMMC) на съвещанието си във вторник е предложила да не се трансформират решенията за рандеман на нефт, взети в границите на предходното съвещание.

Фючърсите за юни за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачват до 66.00 $ за барел или с 0,35 $ или с 0,53 % по отношение на цената при затварянето на предходната сесия, сочат данните от търговията все още на издание на информацията.

Договорите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват до 62, 46 $ за барел – с 0,58 $ или с 0,94 %.

Министерската мониторингова комисия на ОПЕК+ предложи на обединяването за опазване през май-юли актуалните изискванията на договорката за ограничение на добива, оповестяват интернационалните организации.

„ Препоръката е опазване към актуалните условия на договорката “, цитират организациите източници от съвещанието.

Освен това, съгласно информацията, срещата на всички министри от ОПЕК+, планувана за сряда е изтеглена за месец юни. „ Следващата среща на равнище министри ще е на 1 юни тази година. Ще обсъдим равнището на рандеман за месеците юли и август и ще разгледаме като цяло обстановката до края на годината “, съобщи от своя страна вицепремиерът на Русия Александър Новак пред тв Россия 24.

Така по думите на Новак „ през месец май ОПЕК+ ще увеличи добива на нефт с 350 хиляди барела дневно, през юни - същия размер, а през юли – с 440 хиляди размера дневно “, което „ ще даде опция на се излезе на равнището на добива, плануван за 2021 година при последователно възобновяване на пазара “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР