Цените на двата основни сорта петрол продължават да нарастват слез

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да нарастват слез
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да растат


Цените на двата съществени сорта нефт не престават да нарастват слез внезапния скок при предходната сесия на оптимизъм във връзка с ограничението на добива от страна на ОПЕК+.

Стойността на февруарския фючърс за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures тази заран се котира при 62,25 $ за барел, което е с 0,56 $ или 0,91 % повече над равнището при закриването при предходната сесия. В понеделник договорът нарастна с 2,23 $ или 3,75 % - до 61,69 $ за барел.

Фючърсът за петрола WTI за януари в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усилва с 0,51 $ или 0,96 % - до 53,46 $ за барел. Според данните от търговията на 3 декември, договорът нарастна с 2,02 $ или 3,97 % - до 52,95 $ за барел.
Влияние върху пазара несъмнено играе реализирана сделка за ограничение на добива на нефт. Русия и Саудитска Арабия се договориха да продължат съглашението за понижаване на нефтодобива. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин н конференция след съвещанието на G20 в Буенос Айрес. “Смятаме, че страните от ОПЕК и Русия би трябвало да понижат добива с 1,3 млн. барела дневно, с цел да изравнят значителното сезонно нарастване на запасите от нефт и да ги върнат към междинното равнище за последните пет години “, цитира MarketWatch прегледа на специалистите от Goldman Sachs.
Експертите регистрират също по този начин и въздействието, което оказва на пазара и постигнатият прогрес в връзките сред Съединени американски щати и Китай. Затишието във връзка с комерсиалната война носи известно облекчение на пазара и очаквания.
Значително въздействие продължава да оказва новината от канадската провинция Албърта за решението на ръководещите за понижаване на производството на нефт с 325 хиляди барела дневно или 8,7 % от 1 януари 2019 година
Излизането на Катар от състава на ОПЕК, само че по-скоро решението за пренасочване главно към добива на газ също е вест, с която играчите на пазара се преценяват.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР