Цените на двата основни сорта петрол преминаха към ръст след

...
Цените на двата основни сорта петрол преминаха към ръст след
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават след кратък дневен ръст

Цените на двата съществени сорта нефт минаха към растеж след публикуването на данните на Агенцията за информация (EIA) към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите от горива в страната. По-късно обаче наклонността се обърна и стойностите и на двата сорта регистрираха спад, сочат данните от търговията.

Данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати ненадейно демонстрираха за пръв път от 8 седмици нарастване на ресурси от нефт и малко повече от авансово предстоящите запаси от бензин.

Според данните на EIA, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 4,58 млн. барела или с 1,1 % – до 418,54 млн. барела. Очакванията на Американския институт за нефт (API) бяха за по-малко нарастване – с 4,1 млн. барела.

В същото време запасите на терминала в Кушинг, където се съхранява петрола, търгуван на NYMEX са се повишили с 200 хиляди барела. По-рано API заяви за растеж с 359 хиляди барела.

Резервите от бензин в Съединени американски щати през предходната седмица са били в размер от 193 хиляди барела, а на дестилати са се повишили с 384 хиляди барела.

Стратегическите ресурси от нефт в страната въпреки всичко демонстрира спад за трета поредна седмица, а добивът се е нараснал с 500 хиляди барела дневно до 11,1 млн. барела дневно, сочат още данните.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures понижават до 78,59 $ за барел – спад с 0,50 $ или с 0,63 % по отношение на цената при затварянето на предходната сесия.

Фючърсите за ноември на нюйоркската борса (NYMEX) се намаляват до 74,88 $ – с 0,42 $ или с 0,54 % в съпоставяне със цената при затварянето на миналата търговия.

Междувременно организация Bloomberg заяви по-рано, че ОПЕК е повишила прогнозата си за недостиг на предложенията на петролния пазар до 1,1 млн. барела дневно от по-рано предстоящите 0,9 млн. барела дневно. Агенцията се базира на документ, който разисква техническата комисия към обединяването (JTC).

Освен това от ОПЕК чакат, че предложенията на петролния пазар през октомври ще бъдат с 1,2 млн. барела дневно по-ниски от търсенето, а през ноември – 900 хиляди барела дневно.

Заседание на ОПЕК+ е планувано на 4 октомври. От август 2021 година ОПЕК+ усилва добива с 400 хиляди барела дневно месечно и разчита към края на септември идната 2022 година последователно да излезе от отговорностите си.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР