Цените на двата основни сорта петрол остават стабилни в сряда,

...
Цените на двата основни сорта петрол остават стабилни в сряда,
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт остават постоянни в сряда, 12 април, само че преди издание на данните за запасите от горива в Съединени американски щати през предходната седмица, а също по този начин и мартенският доклад за инфлацията в страната.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нарастват до 85,77 $ за барел или с 0,16 $ (плюс 0,19 %) по отношение на предходната търговия.  Във вторник тези контракти се покачиха с 1,43 $ (1,7%) до 85,61 $ за барел.

Цената на фючърсите за месец май, за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) пораства до 81,63 $ за барел – плюс 0,10 $ или 0,12 %. На предходната сесия договорите за този вид се усилиха с 1,79 $ или с 2,2 % до 81,53 $ за барел.

Наблюдателите на пазара регистрират, че решението на ОПЕК+ за понижаване на добива е в поддръжка на петролния пазар. Според тях обаче сега упованието е ориентирано към идното издание на данните за динамичността на потребителските цени и инфлацията в Съединени американски щати.  Очакват се и данните за запасите от горива в страната.

Според данните на Американския институт за нефт (API),публикувани по-рано, запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 377 хиляди барела дневно след спад с 4,3 млн. барела дневно преди седмица.

Запасите от терминала в Кушинг, където се съхранява търгуваният на NYMEX нефт, са спаднали с 1,4 млн. барела, съгласно данните на API.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР