Цените на двата основни сорта петрол остават стабилни в рамките

...
Цените на двата основни сорта петрол остават стабилни в рамките
Коментари Харесай

Цените на петрола се успокояват след вчерашния ръст

Цените на двата съществени сорта нефт остават постоянни в границите на утринната търговия в сряда, 8 август, откакто ден по-рано минаха през напредък вследствие на данните за спад на запасите от нефт в Съединени американски щати.

Според данните, запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са спаднали с 3,73 млн. барела. Понижението се случва за шеста поредна седмица и е над прогнозите на анализаторите от S&P Global Commodity Insights, които предвиждаха понижение от 0,7 млн. барела. При това запасите от бензин са се повишили с 1,34 млн. барела, а на дестилати – с 949 хиляди барела. Експертите са очаквали спад с 2,4 млн. барела и 0,7 млн. барела надлежно.

Наблюдателите разясняват това като развой на възобновяване на ценовите равнища, което се дължи на общата обстановка на пазара.

Стойността на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към издание на данните се намалява до 78,19 $ за барел или с 0,14 $ (0,18%) под равнището при затваряне на предходната сесия. При това търговията в четвъртък, 8 август започва с растеж от 0,12 $. В сряда, 7 август цената по договорите за този вид се увеличи с 1,85 $ (2,4%) до 78,33 $ за барел.

Фючърсите за септември за петрола вид WTI на нюйоркската борса се котират при цена от 75,19 $ за барел, понижавайки се с 0,4 $ (0,05%) под равнището при затваряне на търговията в сряда. При това тази заран вид WTI започва с растеж от 0,22 $ (0,29%). В сряда договорите за този вид се покачиха с 2,03 $ (2,8%) до 75,23 $ за барел.  

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР