Цените на двата основни сорта петрол намаляват слабо в рамките

...
Цените на двата основни сорта петрол намаляват слабо в рамките
Коментари Харесай

Петролът стартира със слабо понижение


Цените на двата съществени сорта нефт понижават едва в границите на азиатската търговия, след растеж ден по-рано.

Февруарският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран, 27 декември започва с намаляване от 0,22 $ или 0,40 % до 54,25 $ за барел, само че по-късно се върна на равнище от 54,38 $ за барел. Според данните от сесията в сряда, котировката на Brent скочи с 4 $ или 7,9 % - до 54,47 $ за барел, само че в границите на търговията надвиши за пръв път от много време цената от 55 $.

Договорът за петрола вид WTI с доставка за февруари в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) в четвъртък сутринта стартира с поевтиняване с 0,15 $ или 0,32 % - до 46,07 $ за барел, а по-късно търговията се води при цена от 46,16 $ за барел.. Предният ден WTI приключи сесията при равнище от 46,22 $ за барел, като се увеличи с 4,69 $, или 8,6 %.

В понеделник петролът приключи търговията на едно от най-ниските си равнища спрямо месец юли 2017 година, а във вторник нямаше сесия. Анализаторите означават, че споделеното от на съветския енергиен министър очакване за стабилизиране на цените през второто полугодие на 2019 година е оказало основна поддръжка на пазара.

Статистиката за петролния пазар сочи, че скокът на цените от 26 декември е най-високият спрямо 30 ноември 2016 година, когато е подписано първото съглашение от ОПЕК+. Все отново, без значение от растежа в сряда, цената на Brent остава със 7% под смисъла от началото на декември, а при WTI спадът от началото на декември е над 9%.

Анализаторите на пазара означават смисъла на връщането на петрола вид Brent на равнището от 50 $ за барел. При това част от тях не престават да се притесняват от свръхпредложения, до момента в който други отстояват тезата си за предстоящ недостиг. В момента пазарът е в очакване на данните от Американския институт за нефт, а в петък и на публикуването на формалните данни за запасите от горива на американското енергийно министерство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР