Цените на двата основни сорта петрол намаляват незначително, опитвайки се

...
Цените на двата основни сорта петрол намаляват незначително, опитвайки се
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт понижават нищожно, пробвайки се да се стабилизират на фона на неналичието на вести, които да тласнат участниците на пазара в избрана посока.

Стойността на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 84,38 $ за барел, което е с 0,04 $ или с 0,05% под цента при затваряне на търговията в понеделник. В понеделник договорите за този вид поевтиняха с 0,06 $ или с 0,1% до 84,42 $ за барел.

Цената на фючърсите за октомври за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спада с 0,06 $ (0,07%) до 80,04 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по договорите за този вид се усили с 0,27 $ или с 0,3% до 80,1 $ за барел.

Петролният пазар е на път да приключи месец август със едва намаляване след скока, регистриран през юли поради съкращаването на добива от страна на Саудитска Арабия и Русия.

Наблюдателите наблюдават реакциите във връзка изтеклите вести за вероятно намаляване на глобите от страна на Съединени американски щати във връзка с Венецуела и Иран.

Участниците на пазара наблюдават и новините към новата тропическа стихия „ Идалия “, която се чака да прерасне в вихър в източната част на Мексиканския залив и надлежно въздействието й при постигане до западното крайбрежие на Флорида.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР