Цените на двата основни сорта петрол на 4 юни вечерта

...
Цените на двата основни сорта петрол на 4 юни вечерта
Коментари Харесай

След спада в понеделник вечерта, петролът стартира без съществена промяна


Цените на двата съществени сорта нефт на 4 юни вечерта ускориха спадът си. В първите часове на вторник, 5 юни няма изключително оживление, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на фючърса за август за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон спадна в понеделник с 1,695 % до 75,4 $ за барел.

Договорът за юли за петрола вид WTI в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) вечерта на 4 юни спадна до 64,86 $ за барел, отбелязвайки спад (минус) от 1,044 %.

В ранните часове на 5 юни няма особена смяна в котировките за август за петрола вид Brent и на борсата ICE Futures и те са в диапазона 75,55 $ за барел.

Договорът за юли за петрола вид WTI на NYMEX се котира при цена от 65,18 $ за барел.

Добивът на нефт в страните, членуващи в ОПЕК през меец май остава на равнището на април – 31,9 млн. барела дневно, се споделя в прогнозата на специалистите, интервюирани от организация Bloomberg. Това е минималното равнище за година. Страните членки на картела и техните сътрудници не престават да разискват опцията за нарастване на добива, с цел да компенсират спадът на доставките от Иран и Венецуела. Въпросът ще бъде обсъждан на съвещанието във Виена в края на месеца.

Освен това през предходната седмица стана ясно, че добивът на нефт в Съединени американски щати още веднъж бележи връх – 10,77 млн. барела дневно, което е растеж за 14-та поредна седмица. В допълнение пораства и броят на платформите за рандеман на нефт в Съединени американски щати до 861 сочат данните на Baker Hughes.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР