Цените на двата основни сорта петрол, които завършиха търговията във

...
Цените на двата основни сорта петрол, които завършиха търговията във
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават и в сряда

Цените на двата съществени сорта нефт, които приключиха търговията във вторник на най-високото равнище от 21 февруари 2020 година не престават да се усилват и в сряда сутринта. В частност това се дължи на данните на Американския институт за нефт (API) за по-голям спад от предстоящото на запасите от горива в Съединени американски щати.

Според данните на API, петролните запаси в Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 8 януари са спаднали с 5,8 млн. барела. Понижението се регистрира за трета поредна седмица и е най-високото от края на октомври. Седмица по-рано бе регистриран спад с 1,7 млн. барела.

Официалният отчет на министерство на енергетиката на Съединени американски щати се чака през днешния ден в късния следобяд.

Мартенските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нарастват с 0,56 $ или с 0,99 % до 57,14 $ за барел. При търговията на 12 януари договорите нарастнаха с 0,92 $ или с 1,7 % до 56,58 $ за барел.

Фючърсите за февруари за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват с 0,48 $ или с 0,90 % до 53,69 $ за барел. Във вторник договорите за WTI се усилиха с 0,96 $ или с 1,8 % до 53,21 $ за барел, поскъпвайки за шеста поредна сесия.

В поддръжка на пазара са и отслабването на щатския $ и бързата реакция на китайските здравни управляващи против новите случаи на ковид в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР