Цените на двата основни сорта петрол, които в по-голямата част

...
Цените на двата основни сорта петрол, които в по-голямата част
Коментари Харесай

Цените на петрола отново се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт, които в по-голямата част от първия ден на последната седмица на месец юли регистрираха спад вечерта се върнаха към покачване, сочат данните от търговията.

Септемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се върнаха на равнище от 74,72 $ за барел – плюс 0,62 $ или растеж с 0,84 %. По-рано в границите на търговията Brent се намали до 72,77 $ за барел.

Фючърсите за септември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX), които по-рано денем спаднаха до 70,6 $ за барел, по-късно също минаха към растеж, въпреки и слаб – до 72,15 $ за барел или нарастване с 0,08 $ – до 72,15 $ за барел.

През предходната седмица и двата сорта демонстрираха волативност, възстановявайки се след срутва на 19 юли и въпреки всичко, завършвайки седмицата на плюс. Наблюдателите на пазара регистрират, че най-важния фактор сега остава разпространяването на варианта „ делта “ на ковид. Безпокойството поради бързия растеж на заболели продължава да е най-притеснителния фактор, защото се отразява на търсенето на горива в международен мащаб.

Някои от наблюдаващите обръщат внимание, че все пак фундаменталните фактори на пазара остават устойчиви, което макар ковид е в поддръжка на пазара. Въпреки това упованието е, че в случай че този ритъм на заразяване продължи и се стигне до неприятна епидемиологична конюнктура и връщане на ограничаващите ограничения, развиването на стопанската система и надлежно петролният пазар ще се окажат под напън.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР