Цените на дизела и бензина ще се качат още, независимо

...
Цените на дизела и бензина ще се качат още, независимо
Коментари Харесай

Цените на горивата: Бензинът и дизелът скачат с 5-6 стотинки за литър, ако няма дерогация

Цените на дизела и бензина ще се качат още, без значение дали отсрочката да преработваме съветския нефт ще падне неотложно, или след 13 месеца. В студиото на " Тази заран " министърът на икономиката Богдан Богданов съобщи, че в случай че се наложи, страната е подготвена да поеме контрола над рафинерията в Бургас.

Пианистът Людмил Ангелов и в този момент намира цените на бензиноколокната за обезпокоително високи.

Според Светослав Бенчев горивото няма да стигне до 4 лв. за литър

" Те към този момент са непоносими, какво да чакаме в тази посока, ще станат още по непоносими. Аз от позиция на консуматор без да политизираме на нещата мисля, че ползите на България седят над политическите ползи, в тази ситуация ползите на жителите ", сподели Ангелов.

На международните пазари се вижда лек спад в цените. По калкулации на Центъра за проучване на демокрацията бензинът и дизелът без дерогация през днешния ден би трябвало да нарастнат с 1 до 2 % или 5-6 стотинки за литър. Какви ще са цените след 13 месеца - рано е да се каже поради незнайните цени на петрола.

От 15 ноември стартира акцията " Достъпно за вас "

" Дерогацията при всички положения ще има отражение върху крайните цени и най-малко от моя опит можем да чакаме едно най-малко в началото спекулативно повишение на цените. Тук идва и ролята на страната, тя би трябвало да се намеси, с цел да спре подобен вид нечиста сделка ", сподели икономистът доцент Едуард Маринов.

В ефира на " Тази заран " икономическият министър изясни, че и в този момент механически рафинерията може да преработва и неруски нефт, а страната може да обезпечи доставки.

Според него у нас някой печели повече за сметка на потребителите

" Ние можем в един относително къс интервал от време да ангажираме запас от страна на страната, с който да подсигурим тези доставки, в случай че не наложи ние да поемаме оперативния надзор над рафинерията ", изясни Богданов.

Около 10 са различните разновидности за импорт на неруски нефт, сподели министърът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР