Цените на дървата за огрев са в голям диапазон -

...
Цените на дървата за огрев са в голям диапазон -
Коментари Харесай

Цените на твърдото гориво рязко се повишават

Цените на дървата за огрев са в огромен диапазон - от 90 до 250 лв.

Цените на твърдото гориво внезапно потеглиха нагоре, на фона на проблемите с газа и цените на тока. Пелетите надвишиха 750 лв., въглищата - също, а дървата за огрев хем са скъпи, хем недостигат, макар поръчките на горските предприятия, че плануваният рандеман е повече от декларираното ползване, предава.

Какво се случва на пазара и кои са аргументите за ценовия скок, който съгласно специалисти граничи със спекулата?

Цените на дървата за огрев са в огромен диапазон - от 90 до 250 лв., демонстрира нашата инспекция. Освен това ги няма, най-малко не на обичайните места, от където популацията чака да си ги закупи. Списъците са дълги, конфликтите-ежедневни.

В базите на Топливо - АД в цяла югозападна България има единствено 50 кубика дърва за огрев. Какво още разбираме от шефа Иван Ризов:

“Много е мъчно ситуацията, тъй като горските стопанства също би трябвало да правят услугата да доставят популацията с дърва, просто не го вършат или нямат. Ние може да се доставяме доста мъчно единствено от частни компании, които добиват дърва. Цената към този момент доближи до 110-120 лв. без Данък добавена стойност, след което имаме разпореждане и сцепване и дървата в действителност стават много скъпи. “

Каква организация е направена в горските стопанства за доставяне на популацията оповестява Дамян Дамянов, шеф на държавното дружество:

230 хиляди кубически метра дърва за огрев са планувани за рандеман на територията на Югозападното държавно дружество, което е с близо 40% повече от предходната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР