Цените на борсовите търгове за дърва за огрев в Украйна

...
Цените на борсовите търгове за дърва за огрев в Украйна
Коментари Харесай

Обозреватель: Украинските борси регистрират безпрецедентен ръст на цените на дървата за огрев

Цените на борсовите търгове за дърва за огрев в Украйна бият исторически върхове. Както написа " Обозреватель ", приблизително цената на лотовете /партидите/ е повишена с 35%, освен това е реализирано исторически оптимално нарастване на цената от 602%, което разреши на държавните горски стопанства да получат към 2 милиарда гривни спомагателен приход.

В Украйна дървата за огрев чупят исторически върхове по повишение на цените на борсовите търгове. Това оповестиха от пресслужбата на Украинската енергийна борса, оповестява " Обозреватель ".

Отбелязва се, че през втората половина на 2021 година цената се е нараснала приблизително с 35%, което разреши на държавните горски предприятия да получат към 2 милиарда гривни спомагателен приход. Историческият растеж в един от търговете възлиза на 602%.

Също по този начин беше записано най-високото в историята нарастване на цената на дървата. Началната цена на пространствен метър на един от последните търгове беше 750 гривни.

„ Средно цената на партидите е повишена с 35 % (с исторически високо нарастване на цената от 602 процента). Това разреши на държавните горски предприятия да получат към 2 милиарда гривни спомагателен приход през втората половина на 2021 година “, се споделя в известието.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР