Цените на бензина в САЩ спаднаха малко под прага от

...
Цените на бензина в САЩ спаднаха малко под прага от
Коментари Харесай

Цените на бензина в САЩ малко под $4 за първи път от пет месеца

Цените на бензина в Съединени американски щати спаднаха малко под прага от 4 $ за галон (близо 3,8 литра - бел. ред.) за първи път от над пет месеца - добра вест за потребителите, които се сблъскват с повишаването на доста други артикули от първостепенно значение, съобщи Асошиейтед прес.

Американската автомобилна асоциация (ААА) заяви, че през днешния ден междинната цена за галон елементарен безоловен бензин е 3,99 $.

Котировките са се намалили с 15 цента през миналата седмица и с 68 цента през последния месец, съгласно данните на асоциацията.

Приложението за извършване на покупки " ГасБъди " (GasBuddy) осведоми, че междинната цена на безоловния бензин в страната е спаднала до 3,98 $ още през вчерашния ден.

Поевтиняването на бензина, самолетните билети и облеклото дава глътка въздух на потребителите, въпреки инфлацията към момента да е покрай 40-годишния си най-много, отбелязва АП.

Цените на петрола започнаха да се повишават в средата на 2020 година, когато стопанските системи се възстановяваха от първичния потрес от пандемията. Те скочиха в допълнение, когато Съединени американски щати и съдружниците им оповестиха наказания върху съветския нефт поради нашествието в Украйна.

Напоследък обаче котировките на черното злато се намалиха поради опасенията за закъснение на икономическия напредък в света. Референтният за Съединени американски щати лек недопечен нефт напоследък поевтиня до близо 90 $ за барел по отношение на над 120 $ за барел през юни.

Цената на бензина в Съединени американски щати не е била под 4 $ от началото на март. Стойността скочи до 5,02 $ за галон на 14 юни,

съгласно данните на Американската автомобилна асоциация. През остатъка от юни се следи постепенно намаляване, а по-късно и ускорение на този спад.

Шофьорите в Калифорния и Хавай към момента заплащат над 5 $, а разноските за бензин в други щати в западната част на стрната са покрай тази сума. Бензинът е най-евтин в Тексас и някои други щати в южната част на Съединени американски щати и Средния Запад.

Преди година междинната цена на бензина в страната е била 3,20 $ за галон, напомня АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР