Цените на автомобилните горива вървят нагоре от януари насам, предава

...
Цените на автомобилните горива вървят нагоре от януари насам, предава
Коментари Харесай

От януари до сега цените на горивата се вдигат

Цените на автомобилните горива вървят нагоре от януари насам, предава Нова тя. В началото на годината повишаването е било минимално - с 1 стотинка. На 1 януари литър от най-масовия бензин се е продавал за 1,95 лева, а 30 дни по-късно цената е била 1,96 лева Същото нищожно повишаване следим и при дизела – от 2,15 лева при започване на януари до 2,16 лева в края на същия месец.
Не е такава картината през февруари обаче. Тогава повишаването е с 12 стотинки и при бензина, и при дизела. Докато при започване на месеца литър от А-95 се е продавал за 1,96 лева, в края цената доближава 2,08 лева Покачване, само че с 6 стотинки през февруари има при газа – от 0,92 до 0,98 ст. за литър.
През март бензинът е поскъпнал с още 5 стотинки – до 2,13 лева за литър, дизелът – с 4 стотинки – до 2,32 лева за литър, а газа - с 3 стотинки – до 1,01 лева за литър.
Ако би трябвало да обобщим - за три месеца горивата са поскъпнали с съвсем 20 стотинки. Според специалистите повишаването се дължи главно на покачването на цените в международен мащаб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР