Цени не се ограничават административно. Единственият начин да имаме трайно

...
Цени не се ограничават административно. Единственият начин да имаме трайно
Коментари Харесай

Димо Дренчев: Единственият начин да имаме трайно ниски цени е да повишим предлагането на стоки

„ Цени не се лимитират административно. Единственият метод да имаме трайно ниски цени е тогава, когато повишим предлагането на артикули ". Това съобщи лидерът на листата на „ Възраждане " с претенденти за народни представители за Перник Димо Дренчев в телевизионно предаване във връзка ограниченията, предлагани за ограничение на цените.

" Методът на централните банки е да вършат противоположното нещо. Те се пробват да понижат парите в послание. Да, това е техният метод - посредством повдигане на лихвите да понижат парите в послание. Но това е методът, който ще провокира изстудяване на стопанската система, стагфлация, безработица и ще провокира банкрути, които към този момент започнаха. Предполагам, че следващи покачвания на лихвите ще бъдат забавени малко, няма да смеят толкоз внезапно да подвигат лихвите. Но в действителност верният път е този да се увеличи производството. Особено родното произвеждане на храни. Защото трайно, от години бананите в България са по-евтини от краставиците и това е ненормална обстановка. ", разяснява Димо Дренчев, оповестиха от партийния пресцентър.

Той също добави, че цените в магазините не могат бързо да бъдат свалени и в случай че се направи някакъв закон, който ги лимитира, това може да докара до дефицити.

„ Има един подобен миг - че това, което слушам за въвеждането на оптималната надценка, е единствено само в услуга на огромните вериги. Такъв вид надценки ще обслужат единствено най-големите играчи на пазара. Тези, които вършат големи размери и обороти, могат да продават през няколко стотинки. За дребното магазинче това е невероятно. По този път не трябва да се върви. Това ще е мярка във щета на дребните магазинчета!

Димо Дренчев разяснява и от ден на ден тиражираната в публичното пространство концепция за закон за спекулата.

„ Ние даже нямаме формулировка на далавера. Всъщност какво значи тя? В последна сметка това е есенцията на търговията - ти би трябвало да купиш някаква стока от едно място по-евтино и да я продадеш на друго с някаква надценка. Това, което може бързо да даде резултат, е работата на сегашните комисии за отбрана на потребителите и изключително за защита на конкуренцията. Например ние имаме импорт на големи количества зърно и слънчоглед от Украйна на доста ниски цени, само че нямаме сериозен спад на цените на олиото и хляба в България. Там някъде има някакви свръхпечалби по веригата. Но това може да стане единствено в случай че има картел при производителите или търговците, и това е работа на държавните регулатори да го заловен, да го разкрият и да го глобяват. И нещо друго ще ви кажа, по отношение на тези банкови банкрути, които започнаха оттатък океана и в Европа към този момент, може да се окаже, че ще си спомняме с трогване за моментите на инфлация. В момента цените на горивата паднаха ужасно надолу, цената на петрола падна, цената на металите падна. Ако се развие отрицателният сюжет, както през 2008 година след банкрута на Лемън Брадърс, ние няма да имаме никакъв проблем с инфлацията, ние ще имаме дефлация. Но това ще бъде даже по-лошо, тъй като ще е симптом за тотална криза и дълбока рецесия в стопанската система. " А за 2023 година чакам даже дефлация на годишна база. Коментира още Димо Дренчев - лидер на листата на „ Възраждане " за 14 МИР Перник.

Българските жители могат да дадат доверието си за " Възраждане " с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 година

Избери свободата!

„ Възраждане " е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР