Цени на бензина и дизела над 3,20 лв. в рамките

...
Цени на бензина и дизела над 3,20 лв. в рамките
Коментари Харесай

Прогноза: Бензинът и дизелът скачат до над 3,20 лв. за 2 г.

Цени на бензина и дизела над 3,20 лева в границите на идващите 2 години предвиждат от Газовата и петролна асоциация. В момента, макар повишаването от последните седмици, междинната цена на най-масовия бензин А95 е 2,25 лева Толкова коства и литър дизел.

До фрапантното повишаване на горивата ще се стигне поради проекти на Брюксел за увеличение на акцизите, както и поради други екологични условия.

„ До нас доближи информация, че акцизният комитет на Европейска комисия разисква едно нарастване на акциза идващите 2 години, като те са от сегашните цени да бъдат нараснали с окоо 1 лев. Тоест след 2 години при актуалната стойност на петрола - цената не бензина ще е към 3,20 лева, а на дизела 3,40 лева Освен това има и други отговорности, които са наложени от Европейска комисия. От началото на идната година ще стартира разбъркване с нов биокомпонент, който е 2-3 пъти по-скъп от сегашния и това несъмнено, че ще се отрази на цените на горивата “, съобщи Светослав Бенчев от Газовата и петролна асоциация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР