Цената за платено паркиране в центъра на столицата ще остане

...
Цената за платено паркиране в центъра на столицата ще остане
Коментари Харесай

София бързо се отметна за по-скъпото паркиране

Цената за платено паркиране в центъра на столицата ще остане 2 лева В скоро време по-високи цени и уголемение на зоните няма да има, а проектите за въвеждане в кратковременен проект на 3 лева цена на час за синя зона отпадат. Това реши Столичният общински съвет при окончателното гласоподаване на проекта за устойчива градска подвижност до 2035 година Документът разбуни духовете поради планувани серия от ограничения за ограничение на паркирането в центъра на столицата, само че през вчерашния ден съветници обясниха, че на четивото трябвало да се гледа метафизичен. 

Предложеният растеж на таксата за синя зона с 50% бе единствената мярка в региона на ръководството на платеното паркиране с съответно ценово изражение. С  тази цена по принцип са обвързани и цената на зелената зона, както и предлаганата нова алена зона, която би следвало да е по-скъпа. Столичният кмет Йорданка Фандъкова през вчерашния ден показва очевидно неспокойствие от посочването на съответна цена в дълготраен документ. " Невъзможно е в подобен вид документ да се приказва за цени към 2035 година ", разяснява Фандъкова. Според нея към този момент се работи и по създаване на нови буферни паркинги като опция на платеното паркиране. " Два буферни паркинга ще има при третия метролъч - в региона на " Овча купел " и Околовръстното. " Центърът за градска подвижност работи по паркингите на Националния стадион, работи се по оборудванията на бул. " Сливница " и Централна гара ", даде образец Фандъкова. " Планът съдържа над 200 ограничения и рекомендации. Препоръките за въвеждане на алена зона, за покачване на цени, за уголемение на зони не са предмет на скорошно решение ", съобщи и съветникът от ГЕРБ Зафир Зарков, който предложи отпадането на съответното нарастване за синя зона.  " Философският " документ не породи доста диспути, а обзор на ограниченията демонстрира, че редица действия са просто отсрочени оферти от предходния подобен проект. 

Съветниците одобриха решението за връщане под ръководството на общината на четири парцела, стопанисвани от общинското сдружение " Софийски парцели " в Борисовата градина (обект " Трите дансинга ", по-известен като Маймунарника, " Веселото село " и автокъща " Капитолия " ). Имотите са били предоставени чартърен на частни сдружения, само че договорите са прекъснати, а ръководството върху собствеността се трансферира към общинското дружество " Паркове и градски градини ". Общината приготвя цялостен юридически разбор на всички частни парцели на територията на парка и ще търси решение парцел по парцел. Кметът Фандъкова загатна, че към този момент има концепция по какъв начин да се реши казусът със взаимното сдружение на затворената от години къпалня " Мария Луиза ". Съветникът от ГЕРБ Орлин Иванов пък предизвести, че би трябвало да се търси решение и за апортираните 54 декара от Южния парк в " София сити къмпани ", където мажоритарният дял се държи от офшорка с краен притежател две кипърки - Джованна Савва и Елена Иродоту. Техни представители по този начин и не се появявали на свикваните събрания на сдружението. 

 

НА ПРОКУРОР

Фандъкова разгласи, че е дала на прокурор общинското сдружение " Чистота Искър " поради откритото аутсорсване на голяма част от активността към частни компании. Оказа се, че през 2018 година сдружението е трансферирало 97% от дотацията си на частни компании, като огромна част от парите са отишли в следената от Румен Гайтански " Грийн партнърс ". Фирмата обезпечава техниката чартърен на общинското сдружение за чистенето на три столични региона. Според Фандъкова има осъществени и други нарушавания, включително на възлагане на действия отвън чистотата, както и при подбора на фрагменти. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР