Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде

...
Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Цената на членство в Шенген не може да бъде достойнството на българските полицаи


Цената за участието ни в Шенген, не може да бъде достолепието на българските служители на реда. Не сме подготвени да платим такава цена. Това се показва в позиция на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Европейския съюз. Изключително обидни са внушенията, че против 50 евро може да се премине границата “, добавя той.

„ През последните месеци страната ни постави изключителни старания, с цел да отговори на всички условия на европейските ни сътрудници. Страната ни сполучливо мина през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия. И двете завършиха с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство “, се показва още в позицията на министъра.

, само че поддържа Румъния и Хърватия. Въпреки позитивната оценка на Европейската комисия и Европейския парламент, Хага не има вяра, че България покрива критериите за присъединение към Шенгенското пространство.

„ В момента в България има краткотрайно държавно управление. Има доста готови закони, само че те към момента не са признати от Народното събрание, затова България не дава отговор на всички условия “, разгласи държавният секретар по сигурността Ерик ван дер Бьорг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР