Цената ще е около два пъти по-висока при разделянето на

...
Цената ще е около два пъти по-висока при разделянето на
Коментари Харесай

Избори 2 в 1 излизат по-евтино, отделните - 60 млн. лв. повече

Цената ще е към два пъти по-висока при разделянето на изборите, т. е. ще коства към 60 млн. лева повече на страната, в случай че се разделят. Това съобщи пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на "Сиела Норма " Веселин Тодоров.

"Почти всички дейности са повторяеми - инсталиране, превоз, връщане на машини, обработка, всичко това се прави два пъти, в случай че се прави в два обособени дни - за парламентарните и за първия тур на президентските ", сподели Тодоров.

Според него, с цел да се разделят президентските от парламентарните избори няма вид да не са в 3 следващи недели - президентските би трябвало да свършат до 21 ноември, парламентарните несъмнено могат да се отсрочат за декември, само че по думите му "няма да е обичайно толкоз доста да се отсрочват ".

Тодоров сподели, че от "Сиела Норма " са подготвили програмен продукт за избори две в едно при сюжет един комплект карти.

"Избирателят влиза в секцията, индентифицират го, взема 1 смарт карта, отива при машината, слага картата в машината, машината започва процеса с бюлетината за единия тип избори, който кажат първо да бъде, гласоподава гласоподавателят, по-късно зарежда бюлетината за другите избори, гласоподава, след което отпечатва две огромни разписки за единия тип и за другия тип избори, взема двете разписки, пуска ги в съответните урни и връща смарт картата ", обясни шефът на "Сиела Норма ".

Тодоров сподели, че в случай че ЦИК обаче реши да има обособени смарт карти за другите типове избори, процесът става по-сложен и може да няма опция да бъдат доставени толкоз огромен брой карти.

Броят разписки може да се сплоти в една, тъй като има риск двете разписки да бъдат сложени неверно в двете разнообразни урни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР