Цената ще бъде по-висока на горивата, говорят се директни лъжи.

...
Цената ще бъде по-висока на горивата, говорят се директни лъжи.
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Ако бяхме останали на доставки от Газпром, цената щеше да падне | България спешно трябва да поиска от ЕС отсрочка за спирането на внос на горива от Русия, смята бившият енергиен министър

Цената ще бъде по-висока на горивата, приказват се директни неистини. Ако бяхме останали на доставките на природен газ на " Газпром ", цената щеше да падне. Сега е 70 евро, би трябвало за месец май да спадне докъм 55 евро. Трябва да желаяме незабавно пролонгация за прекъсване на горивата от Русия, както са създали Словения и Унгария ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров.

Според него сега нищо не се прави по въпроса, макар че има такива поръчки от вицепремиера Василев.

" Ролята на страната с газовата рецесия не ми е доста ясна. Хранилището ни не е с оптимално нагнетен потенциал, даже при започване на годината се изпразваше. " Газпром " не спря едностранно газа. Доставките от Гърция са още веднъж идват от " Газпром ", съветски газ, единствено че на 42-43 % по-скъпо ", означи Овчаров.

За него интерконекторът с Гърция няма да бъде приключен юни месец, нито ще потече газ оттова през юли.

" Ако Гърция също попадне в нашата обстановка, те няма да могат да задоволяват и нашите потребности ", добави той.

" Българска социалистическа партия попадна в " минно поле " още с влизането си в обединението, добре бе, че партията очерта " червени линии ". Българска социалистическа партия реализира триумф с това, че не разреши непосредствено да се изпращат оръжия в Украйна. Но отсам на партията не ѝ остават доста благоприятни условия за лавирания ", изрази позицията си за взетото решение през днешния ден в Народното събрание от депутатите за помощта за Украйна.

" Помагането ще бъде с ремонт на техника, само че всичко може да се пояснява превратно, Българска социалистическа партия си изигра добре картите. Участваме с безучастие ", счита Румен Овчаров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР