Цената на златото във вторник сутринта нараства умерено на фона

...
Цената на златото във вторник сутринта нараства умерено на фона
Коментари Харесай

Цената на златото се вдига, спада доходността на американските облигации

Цената на златото във вторник сутринта нараства умерено на фона на спадащата рентабилност на американските държавни облигации.

Според данните от днешната търговия, цената на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 2,4 $, или 0,13%, до 1827,15 $ за тройунция. На спот пазара благородният метал се търгува по 1,825.16 $ за унция.

Септемврийските сребърни фючърси в това време нарастват с 0,05% до $21,198 за унция.

Доходността по десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати (US Treasuries) падна до 3,177% от предходното затваряне от 3,194%. Държавните облигации на Съединени американски щати са капиталова опция на златото, тъй че котировките им като предписание имат разнопосочна динамичност.

Инвеститорите също по този начин не престават да наблюдават развиването към доставките на злато от Руската федерация, откакто представителите на страните от Г-7 в взаимно изказване оповестиха предходния ден, че ще " отрязват " Русия от присъединяване на международните пазари и ще лимитират приходите в бюджета, в това число и от злато. А президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че страните от Г-7 ще наложат възбрана за импорт на злато от Русия.

Понастоящем златото се търгува с над 10% под най-високото си равнище от началото на година на фона на упованията, че огромните централни банки ще продължат нападателно да покачват лихвените проценти, с цел да се оправят с бързо растящата инфлация, даже при риск от икономическа криза. Въпреки че златото всеобщо се смята за актив, подобаващ за хеджиране против инфлация и икономическа неустановеност, по-високите лихвени проценти покачват различните разноски за държане на кюлчета без рентабилност, написа Тrading economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР