Цената на златото във вторник сутринта е близо до нивото

...
Цената на златото във вторник сутринта е близо до нивото
Коментари Харесай

Златото се стабилизира след седмица на спад

Цената на златото във вторник сутринта е покрай равнището от 1750 $ за тройунция след седмица на спад.Пазарите не престават да правят оценка вероятностите за политиката на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:50 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 4 $, или 0,23%, до 1738 $ за тройунция.

Скъпоценният метал се търгува на спот пазара по за тройунция 1736,77 оповестява Ройтерс.

Септемврийските фючърси на среброто паднаха с 0,4% до 18,802 $ за унция.

На фона на укрепващия $, златото непрестанно се обезценява към този момент шест търговски сесии поред - като през това време от равнище над 1800 $, е изгубило 3,7% от цената си.

Индексът на $ (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) ден по-рано се увеличи с 0,77%, надхвърляйки 109 пункта в хода на търговията, а седмица по-рано индикаторът беше под 106 пункта. Поскъпването на $ прави златото по-малко налично, когато се купува в друга валута.

Пазарите не престават да чакат сигнали от Фед по отношение на паричната политика на американската централна банка. Шефът на регулатора Джером Пауъл ще приказва на икономическа конференция в Джаксън Хоул по-късно тази седмица. Според CME Group 57,5% от анализаторите чакат нарастване на лихвите през септември със 75 базисни пункта до 3-3,25% годишно. Традиционно повишението на лихвите поддържа $, което е отрицателно за търсенето и надлежно за цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР