Цената на златото във вторник сутрин се понижава, но оставайки

...
Цената на златото във вторник сутрин се понижава, но оставайки
Коментари Харесай

Златото леко поевтинява, но остава над $1900 за тройунция

Цената на златото във вторник заран се намалява, само че оставайки над психическата граница от 1900 $ за тройунция. Преди това благородният метал поскъпваше три следващи дни на фона на отслабването на $ и избягването на риска от търговците.

Според данните от днешната търговията към 9:30 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намали с $1,6, или с 0,08%, до $1914,90 за тройунция.

Жълтите кюлчета се търгуват на спот пазара по 1910,86 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на майските фючърси за среброто спадна с 0,09% до $21,79 за тройунция.

Доларовият показател (курсът по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се покачва с 0,29%, до 103,9 пункта. В същото време през предходните три търговски сесии показателят се намали с 1,9%. По-силният $ прави златото по-малко преференциално за закупуване в друга валута и противоположното.

Основната тематика на пазарите е обстановката в банковия бранш на Съединени американски щати. По-рано стана известно за затварянето на Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank в Съединени американски щати. Сривът на SVB се оказа обвързван с повишение на лихвения % на Федералния запас на Съединени американски щати, което докара до обезценяване на активите в балансите на доста финансови институции. Американските управляващи оповестиха ограничения за поддръжка.

Традиционно златото е актив леговище, търсенето на което нараства с нарасналата неустойчивост и световната неустановеност на пазарите. В същото време златото е сензитивно към сигнали за паричната политика на Фед, което се отразява на $ и от там върху цената на скъпоценния метал. Загрижеността за въздействието на строгата политика на Фед върху банките помрачи упованията за допустимо ускорение на повишението на лихвите през март. Това оказа напън върху $ и поддържа котировките на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР