Цената на златото в сряда сутринта се понижава и слезе

...
Цената на златото в сряда сутринта се понижава и слезе
Коментари Харесай

Цената на златото отново спада

Цената на златото в сряда сутринта се намалява и слезе покрай 1900 $ за тройунция, до момента в който финансовите, в това число и стоковите пазари, чакат продължаващ спад в индустриалното произвеждане в Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9: 30 часа българско време, демонстрират понижение на цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк с $3,2, или с 0,17%, до $1906,70 за тройунция.

На спот пазара скъпоценният жълт метал се търгува по 1907,28 $ за тройунция, осведоми

В същото време цената на мартенските фючърси за среброто се покачва с 0,08% до 24,09 $ за унция.

Данните за индустриалното произвеждане на Съединени американски щати ще бъдат оповестени по-късно в сряда. Според прогнозите на анализаторите индикаторът през декември е намалял с 0,1% по отношение на ноември след намаляване от 0,2% месец по-рано.

Укрепването на $ също може да способства за спада на котировките на благородния метал. По-специално, във връзка с йената, щатската валута нараства с повече от 2%. По-скъпият $, в който се пресмятат контрактите за жълтите кюлчета, прави стоките, в това число златото, по-малко налични за притежателите на други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР