Цената на златото в сряда сутринта рязко се понижава, след

...
Цената на златото в сряда сутринта рязко се понижава, след
Коментари Харесай

Цената на златото спадна до $2000 за тройунция

Цената на златото в сряда сутринта внезапно се намалява, откакто се увеличи предходния ден. Колебанията на котировките за благородния метал цените през седмицата могат да продължат поради изявления на представители на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, разясняват анализатори.

Според данните от днешната търговия, към 9,35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с $19,50, или 0,97%, до $2000,2 за тройунция. Предишния ден цената на благородния метал се повиши с 0,7%.

На спот пазара жълтите кюлчета се продават по 1991,14 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на майските фючърси на среброто в това време се намали с 0,28% до 25,192 $ за унция.

Политиката на Фед остава един от главните фактори за търсенето и цената на благородния метал, защото се отразява върху цената на $, към който златото е сензитивно. По-късно в сряда ще бъде оповестена " Бежовата книга " (Beige Book) - резюме на мненията на Фед за икономическата обстановка в страната. Документът може да съдържа насоки, посочващи по-нататъшната парична политика на регулатора.

Следващото съвещание на Фед е планувано за 2-3 май. Според CME Group 84,6% от анализаторите допускат ново нарастване на главната рента с 25 базисни пункта от настоящето равнище от 4,75-5% годишно.

В същото време специалистите показват, че факторите, свързани с Фед, могат да повлияят на цената на златото до края на седмицата. " Това може да бъде още една нестабилна седмица за благородния метал заради изявления на представители на Фед ", сподели Лукман Отунуга, пазарен анализатор в FXTM, представен от MarketWatch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР