Цената на златото в сряда сутринта расте, показват данните от

...
Цената на златото в сряда сутринта расте, показват данните от
Коментари Харесай

Цената на златото доближи $1 900 за тройунция

Цената на златото в сряда сутринта пораства, демонстрират данните от днешната търговия. Инвеститорите чакат излизането в четвъртък на статистика за инфлацията в Съединени американски щати, която може да повлияе върху котировките на $ и благородния метал.

Към 9:30 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 9,60 $, или с 0,51%, до 1886,10 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1882,42 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Мартенските фючърси на среброто в това време нарастнаха с 0,49% до 23,782 $ за унция.

В четвъртък ще бъдат оповестени данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати през декември. Анализаторите предвиждат закъснение на годишната инфлация до 6,5% от 7,1% месец по-рано. По този метод декември може да се трансформира в шестия месец на спад на инфлацията след пика си от съвсем 9% през юни предходната година. В същото време инфлацията остава много над задачата на Федералния запас от 2%.

Статистиката на потребителските цени оказва въздействие върху политиката на Федералната аварийна система на Съединени американски щати. През миналата година, на фона на висока инфлация, регулаторът увеличи лихвата седем пъти, последния път през декември - с 50 базисни пункта. Според CME Group 79,7% от специалистите чакат ново нарастване на дисконтовия % през февруари, само че с 25 базисни пункта до 4,5-4,75% годишно.

Златото е сензитивно към сигналите на Фед и макростатистиката от Съединени американски щати, защото това се отразява върху курса на $, от който зависи и цената на благородния метал. " Ястребовите " сигнали обичайно тласкат $ нагоре, правейки златото по-малко налично за закупуване в друга валута и ограничавайки неговото търсене.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР