Цената на златото в сряда сутринта отново е стабилна след

...
Цената на златото в сряда сутринта отново е стабилна след
Коментари Харесай

Цената на златото рязко подскочи и надхвърли $1800 за тройунция

Цената на златото в сряда сутринта още веднъж е постоянна след осезателен растеж в следобедните часове на предходния ден, когато доста надскочи психическата граница от 1800 $ за тройунция.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк алегорично се намалява с 2,0 $, или с 0,11%, до 1823,40 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1814,12 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в това време се намалява с 0,44% до 24,165 $ за унция.

Във вторник сутринта цената на златото беше постоянна, само че по-късно нарастна до края на комерсиалната сесия с 1,5% от по-малко от 1800 $ до към 1825 $ за тройунция.

Това беше улеснено по-специално от отслабването на $ по отношение на другите съществени международни валути. Така вечерта цената на щатската валута излезе на минус по отношение на еврото, след излизането на данни за понижаване на броя на новите жилища в страната, чието строителство стартира през ноември.

А по отношение на йената спадът на $ доближи съвсем 4% във вторник заради внезапното подсилване на японската валута, откакто централната банка на страната разгласи, че уголемява диапазона на съмнения за кривата на рентабилност на десетгодишните държавни облигации.

По-евтиният $ прави златото по-достъпно за вложители, които имат други валути.

Вниманието на търговците през днешния ден притегля и статистиката за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, която ще бъде оповестена в четвъртък. Експертите считат, че окончателната оценка за икономическия напредък на страната ще остане на равнище от 2,9% за последното тримесечие на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР